Eindelijk was het zover dat we met onze jeugd weg konden. Na 2 jaar wachten en 2x de datum verschuiven vanwege …, mochten we 11 februari vertrekken richting Roderesch. 25 januari kregen we te horen dat de maatregelen gingen versoepelen en dus moesten we in allerijl het een en ander regelen. Die week zijn Auke, Leo en Lisa bijeen gekomen om alles door te nemen. Helaas moest Helga verstek laten gaan, omdat ze een operatie moest ondergaan. Gelukkig hadden wij al een draaiboek voor het weekend weg, maar nu de uitvoering nog. Met ons drietjes hebben wij alle jeugdleden benaderd of ze na hun eerdere opgave nog mee gaan of alsnog mee willen gaan. Er zijn immers in die 2 jaar nieuwe jeugdleden bijgekomen. Het resultaat was dat er 20 jeugdleden mee gingen voor het hele weekend en 7 jongste jeugdleden kwamen alleen de zaterdag. Daarnaast gingen wij uiteraard zelf ook mee voor de begeleiding. De weken voor dat we weggingen zijn de puntjes op de i gezet en hebben wij o.a. lasergames gehuurd voor in het bos, het zwembad geregeld, vervoer ingedeeld, programma verstuurd en ook hebben we de Poeisz Roden ingeschakeld om 14 kratten eten en drinken te bezorgen.

Vrijdag 11 februari waren we allen present bij de Sporthal, zodat wij om half 5 konden vertrekken richting Roderesch. Het is maar een half uurtje rijden, maar we hadden gelijk een vakantiegevoel bij aankomst. De accommodatie ligt in een stukje bos en we werden van harte welkom geheten door Sandra. We kwamen binnen in een hele gezellige ruimte met een pellet kachel en lekkere banken. Daarnaast was de keuken met alles erop en eraan. Vanuit de grote ruimte was een gang met alle slaapkamers voor 4 personen met eigen badkamer. Iedereen is een plekje gaan uitzoeken om hun spullen uit te pakken en het bed op te maken. Wij gingen gelijk bezig met het bakken van de hamburgers en opwarmen van de soep. Nadat we allemaal vol waren, gingen de meesten lekker chillen, muziek maken, kaartspelletje doen of lasergamen in de accommodatie. Iedereen had het naar zijn zin. De jongsten onder ons vonden het erg spannend om zo lekker laat naar bed te gaan, ze waren niet in slaap te krijgen!

De volgende ochtend kwamen de meesten met kleine oogjes aan het ontbijt. Hierna brachten wij de jeugd met onze auto’s naar de sporthal de Hullen in Roden voor een stevige training, die door Ronald werd verzorgd. De 7 jongste jeugdleden waren daar ook intussen aangekomen. Er werden ook buikspieroefeningen gedaan waar menigeen het de weken erna nog over hadden. Na deze training had iedereen reuze honger en dus gingen de broodjes knakworst en de soep er goed in. De middag werd wat verdeeld in groepen, omdat je kon kiezen voor lasergamen in het bos, een speurtocht rondom Roderesch of wat chillen. De meesten gingen voor de speurtocht en die duurde uiteindelijk zo’n 2 uur. De winnaars waren : Julita, Huub, Jan en Rozemarijn en ze kregen een klein zaklampje. Ondertussen was Chris ook gearriveerd, want hij ging lekker voor ons koken samen met Auke en Jelle. We kregen heerlijke nasi met saté en macaroni uit de oven. De nasi ging schoon op, maar de macaroni bleef wat over, want er was veel te veel gemaakt, oeps! Heerlijk mannen!!!! Voor het toetje zijn Chris, Rozemarijn en Lisa aan de slag gegaan om allerlei fruit te schillen en in stukjes te makenvoor een fruitbowl. Er bleef niets over, vooral Simon deed zijn best met geloof ik 7x opscheppen. Rond 20.00 uur werden de jongste jeugdleden opgehaald en ze hadden genoten van deze dag, maar waren ook erg moe, hoorden we later.

Het jeugdbestuur had voor deze avond nog een activiteit bedacht: zoek de moordenaar, het moordwapen en wie is er eigenlijk vermoord???. In groepjes werd er gezocht naar de briefjes met aanwijzingen en dat was niet eenvoudig. Het jeugdbestuur zat heerlijk achter een kop koffie of thee bij de kachel en de rest maar zoeken. Daarna werd er een film gedraaid of ging men wat chillen. Zondagochtend was het weer vroeg uit bed voor sommigen onder ons. Julita, Rozemarijn en Anna gingen met deksels en lepels een aantal met veel lawaai het bed uit proberen te krijgen. Na het ontbijt gingen we weer naar de sporthal voor een training, maar dat viel niet mee. Na 1,5 uur plonsten we het zwembad in voor een verfrissende duik. Na een patatje met drinken, etc. gingen we weer richting de accommodatie om daar onze spullen bij elkaar te pakken en nog wat te chillen. Na alles gecheckt te hebben, kwamen 3 ouders om samen met ons weer terug te rijden naar de sporthal in Zuidhorn, waar alle andere ouders stonden te wachten. Wij vonden dat we een heel gezellig weekend hebben gehad met onze jeugdleden. Alles ging zo fijn en we hoorden geen onvertogen woord. Wij hoorden alleen maar enthousiasme over dit top weekend en of we volgend jaar weer gaan. Dat zou kunnen, maar om het leuk te houden organiseren wij dit 1x per 2 of 3 jaar. Wij hebben dit in ieder geval met heel veel plezier georganiseerd en zelf ook erg genoten van het plezier die onze jeugdleden hadden.

Geschreven door Lisa, namens ons alle drie (Auke, Leo en Lisa)

Jeugdweekend Roderesch